Voorbereiden nalatenschap

VT Advies helpt en adviseert u graag op deskundige wijze met de persoonlijke, praktische, juridische en fiscale voorbereidingen van uw nalatenschap.

Persoonlijk

Uw uitvaartwensen

Bij een goede voorbereiding van uw nalatenschap horen ook uw uitvaartwensen. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wat wilt u absoluut niet tijdens uw uitvaart? Ook worden de financiële aspecten van uw uitvaart onder de loep genomen, zodat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Wij helpen u uw wensen vast te leggen en de regie te behouden over uw eigen uitvaart.

Praktisch

Wie regelt uw zaken na uw overlijden

Helaas zien wij vaak dat de afwikkeling van een nalatenschap conflicten veroorzaakt tussen erfgenamen. Indien u er zeker van wilt zijn dat uw uitvaart en uw nalatenschap worden afgewikkeld zoals u dat wenst dan kunt u iemand tot executeur benoemen in uw testament. Benoemt u niemand tot executeur dan moeten alle erfgenamen tezamen uw uitvaart en uw nalatenschap afwikkelen. Als register executeur kunnen wij u of uw erfgenamen hierbij van dienst zijn, bijstaan of deze werkzaamheden van uw nabestaanden overnemen.

Juridisch

Komt de nalatenschap bij de juiste personen terecht? Blijft uw partner goed verzorgd achter?

Wij leggen u graag uit op welke wijze het wettelijk erfrecht het voor u heeft geregeld en adviseren over de invulling en opmaak van uw testament indien blijkt dat het wettelijk erfrecht niet voldoet aan uw wensen.
Heeft u een testament? Wij controleren of uw testament nog up-to-date is en nog voldoet aan uw wensen. Mocht aanpassing nodig zijn dan helpen en adviseren wij u graag met de uitwerking van uw wensen.

Fiscaal

Betalen uw erfgenamen niet te veel erfbelasting?

Wij rekenen voor u uit hoeveel erfbelasting uw erfgenamen moeten betalen over hetgeen zij erven. Ook adviseren wij u op welke wijze besparing van erfbelasting mogelijk is. Soms kan het fiscaal verstandig zijn al eerder uw vermogen (deels) te schenken.

VT Advies helpt u graag

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op →
© 2024 VT Advies. Alle rechten voorbehouden.